http://www.boswtol.com/sites/default...4/59dv4n43.jpg


المقادير:

2 كوب رز بسمتي
2 ملعقة كبيرة سمنة
2 ملعقة كبيرة زيت
عود قرفة
4 فصوص حبهان
3 ورق لورا
حبة بصل متوسطة
فصين ثوم مفروم
ملعقة صغيرة زنجبيل مطحون
2 حبة طماطم مفرومة
1/ 2 ملعقة صغيرة كركم
1/ 2 ملعقة صغيرة بابريكا (فلفل مطحون)
1/ 2 كوب كزبرة
3 أكواب ميه
ملح

الطريقة:

1- حطي الزيت والسمنة في حلة على النار، وضيفي معاهم القرفة، والحبهان، وورق اللورا، وقلّبيهم لمدة دقيقة، وبعدين ضيفي عليهم البصل، وشوّحيه لحد ما يدبل ويبقى لونه دهبي.

2- بعدين ضيفي عليه الثوم والزنجبيل، وقلبيهم كويس، وضيفي عليهم الطماطم المفرومة، والكركم، والبابريكا، والملح، والكزبرة، وقلبيهم وسيبيهم على النار شوية لحد ما الخليط يتسبك.

3- بعد ما يتسبك حطي الميه وسيبيه يغلي، وبعدين ضيفي عليه الرز، وسيبيه على نار عالية لمدة دقيقتين لحد ما الرز يتشرب الميه.

4-بعدين غطي الحلة، وهدّي النار وسيبي الرز على نار هادية لمدة 30 - 35 دقيقة لحد ما الرز يستوي تماما، وقبل ما تقدميه شيلي منه البهارات الصحيحة زي الحبهان وورق اللورا والقرفة.

5-حطيه في طبق التقديم وقدميه.. بالهنا والشفا.