كيكة المكرونه باللحمه المفرومه ..

نحتاج الآتي :





طماطم مفرومه ناعم
ثوم طازج
جبنة موزاريلا مبشورة
جبنه رومي او بارميجانو مبشورة





لحمه مفرومه
زيت زيتون
زبده
مكرونه اقلام زي اللي في الصوره
وطبعا ملح وفلفل

الكميات انتي اللي تحديدها عل قد ما تحبي





اول حاجه نسلق المكرونه في ماء مغلي عليه ملح وفلفل

نصفيها ونشطفها بماء جاري

وماتنسو تحطوا شوية من زيت الزيتون في موية السلق عشان

المكرونه ما تلزق في بعضها




في طاسه مناسبه نضيف اللحم المفروم ونقلبه دقيقتين علي النار مع الثوم المفروم

وملح وفلفل وملعقتين زيت زيتون

ونقلب لحد ما ياخد اللون البني




بعد كذا نضيف الطماطم ونقلب كويس ونسيبها تتسبك علي النار حوالي 20 دقيقه

لحد ما قوامها يثخن


في الوقت هاذا نبدأ نقلب المكرونه مع الجبنه الرومي المبشوره وملعقتين زيده سايحه




ونرصها بالشكل ده في صينيه جوانبها ممكن تتفك

وطبعا ما ننسى ندهن الصينيه بالزبده الاول ونرش القاعده بالبقسماط

الناعم عشان تطلع بسهوله




بعد ما اللحمه تتسبك نبدا نرشها على المكرونه ونحاول نحشي

كل واحده باللحمه









في الاخر نحط الجبنه الموزاريلا علي الوجه

بعد ما نرش الجبنه علي الوجه

ندخلها الفرن اللي نكون مسخنينهم قبل كذا

نسيبها حوالي 10 او 15 دقيقه لحد ما الجبنه تسيح و وجهها يحمر

نفك جوانب الصينيه ونقدمها ساخنه وممكن لو فيه صوص لحمه متبقي يتحط جمبها

هذا شكلها من فوق





ومن الجنب





وبـ الف هنا وشفا علي قلوبكم